Nu avslutar vi fastan för den här gången.

Om vi inspireras i vårt liv av Hildegards helhetsläkekonst kan vi fasta flera gånger under året.

 Inom ”Hildegard” ingår fastan som ett kraftfullt läkande medel för att uppnå balans i våra livskrafter. Att vågen för det mesta väger jämnt mellan våra dygder och belastningar. Att skuggan (lasterna) är dynamisk och för det mesta inte sträcker sig för långt.

Hildegard har beskrivit 35 livskrafter varav 27 får stöd i fastan. Här finns mycket att fördjupa sig i och för att arbeta med de inre krafterna bör fastan upprepas under året.

I vår personliga plan har vi kanske lyckats att genomföra vissa mål, slarvat med vissa och troligen ”misslyckats” med en del.

 Nu är tid för utvärdering! Många frågor kan ställas men värt att prova nya vägar vid nästa faste-period.

Och, vad gör man nu?

Enligt Hildegard: De 35 dygdernas styrkor, deras spirituella-andliga läkekrafter når oss som ett universalmedel vid lösning av inre konflikter och kriser. De regenererar oss och skapar en nyorientering.

Nu efter fastan har Själen befriats från ”onödigt bråte”, belastningar, konflikter och frustration. Det leder till att vi kan leva i samklang med oss själva och vår omgivning. Medvetengör de läkande krafterna i de fyra elementen. Kroppen blir efter fastan renad från sina sjukdomsalstrande, skadliga och giftiga ämnen. Nya krafter har blivit tillgängliga. Nu är vi/kroppen kapabel till högsta prestation!

Om vi nu vill förvalta denna nystart och styrka. Nu är tillfället då kropp och själ ”hovrar” och inväntar…vad kommer nu?

Som ett stöd kan vi, kanske dagligen, titta på Hildegards punkter på listan över levnadsreglerna.

Vi ska nu leva vårt dagliga liv men gärna behålla vissa vanor som berikar och underlättar.

Några medel Hildegard rekommenderar efter fastan:

Malörtskuren - den långa vår-kuren som startar i maj och varar till oktober. Den kan man göra själv eller beställa färdig.

Björkrot-päron-honung – en örtblandning som blandas ner i päronmos. Kuren renar tarmen och stimulerar matsmältningen. Migrän och inflammatoriska tillstånd kan förbättras.

Krysolit – Vishetens sten. För att underlätta och styra oss mot bra val.

Bergskristall – att vi blir klarsynta och får glädje i kropp och själ.

 Safir – Sanningens sten. Att vi arbetar mot vårt sanna jag.

 Smaragd – Viriditas stenen som ger energi till våra livskrafter.

 Krysopras – som fortsätter den utrensande processen.

”Discretio” – Det rätta måttet…för just dig. Dygd och last nr 4, 14 och 19

 ”När människan tar upp mer än hon kan smälta, bearbeta och omsätta till handling, så blir hon sjuk, eftersom hon har det orätta måttet”

Guldtopas – som vin att dricka och bestryka ögonen med och vid…

Ädelstenar och olika kurer hittar du på www.viriditas.nu/produkter Frågor: annika@viriditas.nu