Vem var Hildegard av Bingen?

År 1098 föddes en flicka av adlig familj. Flickan skulle drygt 900 år senare bli helgonförklarad och även bli kyrkans lärare.
Hildegard växte upp på klostret Disibodenberg och utbildades av Jutta von Sponheim som var en avlägsen släkting till hennes familj. Långa perioder var Hildegard sängliggande och hävdade alltid att hon var en obildad och svag kvinna. Trots det och motvilligt fick hon ta över ansvaret för nunnorna när Jutta, som då var abbedissa, gick bort i unga år. När Hildegard var 42 år och sängliggande satt munken Volmar vid hennes sida, den tiden och de samtalen kom att förändra livet för Hildegard och för många andra. Volmar förstod att hon var seende som man sa på den tiden och därmed startade ett enormt arbete att få tillstånd av abboten och andra maktfulla män. Arbetet med att nedteckna Hildegards Visioner kom igång efter att hon själv skrev brev till påven. Hildegard fick också en Vision om ett eget kloster,  Rupertsberg, som uppförs vid Nahes utlopp i floden Rhen. Där fick Hildegard starta sitt enorma arbete tillsammans med ett tjugotal nunnor som flyttat med. Från år 1141 växer en helhetsläkekonst fram, uppdelad i flera stora verk. I läkekonsten ingår kost, örter, kryddor, musik, visionsbilder, ädelstenar och tankarna kring de 35 livsförtjänsterna. Balansen mellan dessa och tankarna kring kroppen och själens samverkan knyter samman läkekonsten.

Vill du veta mer om Hildegards fantastiska liv eller om hennes helhetsläkekonstkan du beställa böcker eller delta i någon Hildegardgrupp.

OM mig

Viriditas är ett litet företag med lång verksamhet och stor kunskap. Jag som driver företaget heter Annika Norin och är utbildad till ört terapeut och pedagog. Sedan 15 år har inriktningen varit Hildegard von Bingens helhetsläkekonst. Vi arbetar nära ursprungskällan som länkas samman med ny forskning och inspirerande metoder. Hos oss lyfts gamla originalrecept till nya höjder och genom studiegrupper, föredrag och utbildningsverksamhet sprider vi Hildegards tankar och läkande medel. Hos oss hittar du material, örter mm av högsta kvalitet. Viriditas har mångårig erfarenhet och finns i flera städer. Om du klickar runt hittar du kurser, grupper, produkter och böcker. (just nu är webbshoppen under omarbetning, maila dina önskemål så skickar vi)